17 Ağustos İlkokulu

Vizyon: Öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı, merkezine iyi ve kaliteli insan kavramını alan, tüm paydaşların içinde bulunmaktan mutlu olduğu, başarılı ve tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Milli, manevi ve ahlaki değerlere sahip, saygılı, kendini geliştiren, sorumluluğunu bilen, bilgi ve teknolojiyi etkili ve verimli şekilde kullanabilen bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: İlkokul Girişi ve Çıkışı :09.00 - 14.40
Yabancı Dil: İngilize
Sportif Etkinlikler: Okulumuz Futbol takımı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında İlçe Dördüncüsü olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Okulumuz Yıllık olarak ´Ağustos Böcekleri´ adlı Okul dergisi çıkarmaktadır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 10.sayısını çıkarmıştır.

WEB - https://17agustosilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 17 Ağustos Caddesi Yasa Sokak No30 Kartepe / KOCAELİ

Öğretim Şekli :Tam

Yerleşim Yeri - Mahallemiz sürekli göç almakta olan ve sınırları içerisinde Kartepe Kaymakamlığı, Kartepe Belediyesi, İsu Kartepe Şubesi, Kartepe Sosyal Güvenlik Kurumu, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Özel Bahçeşehir Koleji gibi kurum ve kuruluşlar bulunan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kartepe´nin merkez mahallesidir.

Ulaşım Okulumuz yakınından Kartepe ilçe içi dolmuş hattı geçmektedir.Okulumuzdan İzmit´e ulaşım için her 15 dakikada bir dolmuş hattı mevcuttur.Şehirler arası ulaşım noktasında ise Tren İstasyonuna 1,5 km Cengiz Topel Hava Alanına 3 km ve Şehirler Arası Otobüs İşletmesi Terminalına ise yaklaşık 10 Km mesafededir. Kartepe Belediyesine ve Necip fazıl Kısakürek Kültür Merkezine yürüme mesafesindedir.Yeni yapılan kent meydanına 1,5 km uzaklıktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 13 Km